aan het materiaal mag het niet liggen


Heb je zelf materiaalpech? Snaar gebroken, racket vergeten of wil je een keer komen spelen maar heb je niet alle spullen?

Geen probleem bij Dekker Warmond zijn bij de balie rackets, ballen en meer te verkrijgen. We hebben bijvoorbeeld ook Squash57 materiaal, leuk om eens te proberen.


Squashballen zijn er in een aantal soorten. In de comepetitie wordt er gespeeld met een (Dunlop) competitiebal met 2 gele stippen. Deze stuiteren niet goed, tenzij je de ballen goed warm speelt. Daar heb je een redelijke techniek voor nodig.

Ben je nog niet (heel ver) gevorderd, speel dan ook eens met een bal met 1 stip – die stuitert iets beter of met een rode of zelfs blauwe stip. Je zal zien dat de rallies langer worden en je meer plezier hebt – en dus meer leert.

Een nieuwe bal speelt lekkerder dan een gebruikte. Gooi oude ballen die niet stuk zijn niet weg, maar leg ze in het mandje (baan 6-9) voor een volgende speler. Beter voor het klimaat, maat.


Racket stuk? Het overkomt de beste, dus het overkomt ook jou. Als je snaar gebroken is maar je racket (nog) niet, zet je er liever een nieuwe bespanning in. Dat kan je zelf doen, of je laat je racket achter bij de club en wij doen het voor je. Een nieuwe snaar kan zelfs beter spelen dan de snaren die er bij aankoop in zitten. Let er dus op wat voor snaar je er in laat zetten en met hoeveel spanning (Kg).
Er zijn een paar mensen binnen de club die rackets bespannen, de informatie staat hieronder. Verder doen veel sportzaken dit ook zelf of ze sturen het racket op. Bijvoorbeeld de winkel waar je het racket hebt gekocht.

lees meer


Squashen is een leuke sport met een vrij lage instap-drempel. Iedereen kan meteen gaan spelen, vooral als je een goede bal kiest (zie ‘ballen’.). Speel je toch liever wat recreatiever, dan is squash 57 voor jou of jullie wellicht een optie.

Squash57 speel je op een squashbaan, maar met iets ander materiaal. Grotere rackets en (vooral) een grotere bal, die beter stuitert. Kort gezegd, iets tussen padel en squash in.

Mocht je dit een keer willen proberen, dan boek je een squashbaan en vraag je aan de balie om squash57 materiaal. Veel plezier en vertel ons hoe het was.