Reserveren | kan je leren

Hoe werkt het

Het reserveren van de baan doe je met de PlayTomic app of via de website van PlayTomic. Daar kan je kiezen voor één medespeler en één van de beschikbare banen 1-9. 

Leden en niet leden komen elkaar dus vanzelf tegen. Wel zo gezellig want we spelen dezelfde sport. Los een baan huren heeft voordelen, maar een lidmaatschap ook. De vereniging Dekker Warmond Squash organiseert toernooien, trainingen en verschillende competitievormen, misschien ook leuk voor jou? Hoe dan ook veel plezier op de baan!

Laatste nieuws

  • PlayTomic geëvalueerd
    Zoals beloofd is PlayTomic geëvalueerd. PlayTomic, of ‘PT’ voor vrienden, heeft een rapportcijfer van 7,1 gekregen. Dat betekent dat niet iedereen vrienden met PT is, maar we gemiddeld meer dan tevreden zijn. PT blijft...

Veelgestelde vragen

1. Aan de slag met Playtomic

Wil je reserveren met je telefoon of via de website, dan moet je eerst een account maken.

welke app moet ik hebben

De app van Playtomic is voor Apple en voor Android beschikbaar. Playtomic is een app die primair is ontworpen voor Padel en door Dekker ook voor tennis en squash wordt toegepast. Prettig voor bijvoorbeeld leden met een full-membership. Dekker vraagt nog advies aan PlayTomic hoe de app voor squash optimaal kan worden ingericht. work in progress dus

Ik heb in februari een mail ontvangen dat ik wel / geen lid meer ben

In februari was Dekker Warmond is het systeem aan het inregelen en heeft een aantal leden hebben een mail ontvangen over je lidmaatschap. Die mails mag je negeren.

Ik heb geen mail van Playtomic ontvangen

Er is een mail verstuurd aan de mensen die op 1 maart een PlayTomic accounts hadden. Daarna is er een mail verstuurd aan alle squashspelers met de oproep zelf een account aan te maken. Mail gemist? Niet erg, je kan alsnog zelf je account aanmaken en reserveren. Dat werkt het handigst als je het mailadres gebruikt dat we al van je hebben. Daar ontvang je ook je nieuwsbrief op.

Ik heb al een account

Als je al een account hebt, kan je dit doorgeven aan info@dekkerwarmondsquash.nl en zorgen wij dat dit wordt gekoppeld aan je abonnement bij Dekker. Gebruik je hetzelfde e-mailadres als waarop je de nieuwsbrief van ons ontvangt? Dan is je adres al bekend en kan je deze stap overslaan. Als je ‘squash’ kiest zou je direct een reservering moeten kunnen maken.

2. Reserveren

Ok, gelukt. Hoe moet ik nu reserveren?

Actueel overzicht van reserveringen

Er is op dit moment een totaal-overzicht van alle reserveringen. (link)

Daarmee zie je dus alle reserveringen van Padel, Tennis en Squash achter elkaar voorbij scrollen. Leuk als je ook graag het beursnieuws via teletekst volgt, maar voor andere mensen werkt het niet optimaal. Als je gaat boeken krijg je ook een overzicht van de  actuele baanbezetting, dat is wel gefilterd naar de activiteit squash.

We gaan dit verbeteren zodat je netjes de squashbanen ziet en we van elkaar kunnen zien wie er op welke baan speelt.

Reserveren met de app

Kies in de balk onderaan voor ‘spelen’ en voor het blauwe rondje met een plusje.

 

 

 

 

 

 

Kies in het scherm daarna voor ‘Boeking’   en kies voor ‘Squash’.

Je kan een baan reserveren voor vandaag of voor morgen.

 

Alleen of samen reserveren?

Je reserveert alleen, maar meestal speel je samen. Als je een abonnement hebt is dat ook geen probleem, want je hebt geen kosten voor de baanhuur om te delen.

Heb je eenmaal geboekt, dan kan je die het menu in de onderste balk kiezen voor SPELEN | Tegen wie speel je? | Bewerken. Daar kan je je tegenstander toevoegen. Je tegenstander krijgt dan ook een e-mail dat er is gereserveerd, handig als je wil voorkomen dat je dubbel boekt.

Als je een tegenstander invoert, kan je daarna ook de uitslag invoeren! (Leuk! – de helft van de keren dan)

Reserveren op de website

Ja, dat kan zeker. Ga naar https://playtomic.io , daar kan je met je e-mailadres en wachtwoord (zelfde als je voor de app gebruikt) inloggen.

De club die je zoekt heeft “Dekker Warmond Leiden”. Daarna kan je linksboven voor ‘Squash’ kiezen (staat standard op ‘Padel’) en krijg je een overzicht van de banen die zijn geboekt en die vrij zijn. Klik bij een baan op de gewenste tijd en op “continue”

Er staat €0 als je een abonnement hebt.

 

ik wil lang(er) van tevoren boeken

PlayTomic is voor de abonnementhouders bedoeld als verbetering van het afhangsysteem bij de balie, niet als een systeem om lang van tevoren je baan te reserveren. We willen de no-show’s laag houden en de actuele beschikbaarheid van banen hoog.

De spelers die geen lid zijn kunnen wel lang van tevoren boeken. Het risico van niet-verschijnen of zeer veel banen reserveren is vrij laag, omdat ze  per half uur betalen.

Of dit zorgt voor voldoende ‘balans’ tussen de verschillende betaalvormen is onderwerp van de evaluatie.

3. Do’s (en dont’s)

Wat zijn eigenlijk de huisregels bij het reserveren? Hier zijn wat suggesties

baan bezet houden

met het nieuwe systeem is de regie voor reservering wat meer bij de leden komen te liggen. We kunnen zelf de baan reserveren en nadien weer (telkens) opnieuw reserveren. In theorie kan je met een paar spelers de banen aardig bezit houden.

Hou in de gaten dat je geen baan reserveert die je niet gebruikt en op drukke momenten elk half uur even checkt of er mensen als (lang) staan te wachten. Dat is ook fijn als je zelf staat te trappelen.

Reservering verlengen

Is de reserveringstijd om en wil je nog doorspelen? Je kan slechts één actieve boeking maken, maar zodra je huidige boeking voorbij is kan je na 5 min. wel weer opnieuw boeken. De lichten gaan dan ook weer vanzelf aan.

Duurt je dat te lang, dan kan je ook je tegenspeler laten doorboeken.

Maar, .. heb je al een uur gespeeld? Misschien is het dan een goed idee om even wat te gaan drinken / rusten en opnieuw te reserveren als er weer ruimte is op de banen.