Snaartje stuk wat een ongeluk

Racket stuk? Het overkomt de beste, dus het overkomt ook jou.

Als je snaar gebroken is maar je racket (nog) niet, zet je er liever een nieuwe bespanning in. Dat kan je zelf doen, of je laat je racket achter bij de club en wij doen het voor je. Een nieuwe snaar kan zelfs beter spelen dan de snaren die er bij aankoop in zitten. Let er dus op wat voor snaar je er in laat zetten en met hoeveel spanning (Kg).
Er zijn een paar mensen binnen de club die rackets bespannen, de informatie staat hieronder. Verder doen veel sportzaken dit ook zelf of ze sturen het racket op. Bijvoorbeeld de winkel waar je het racket hebt gekocht.

Bespannen voor leden

Kosten

Bespannen van een racket kost voor leden €22,50;

  • €15. Voor bespannen, leden krijgen €2,50 korting
  • ca. € 10 voor de snaar zelf, afhankelijk van het type snaar dat je kies.

Je kan je racket achterlaten bij de balie, dan zorgen wij dat deze weer wordt bespannen en je de volgende week weer kan spelen. Heb je (heel) veel rackets dan kan het wat langer duren.

Als je niet weet welke snaar en hoeveel (span)kracht er op je racket moet komen staan, geen probleem. Na bespannen noteren we je racket en gekozen snaar, dan kan je de volgende keer weer lfde kiezen, of juist een andere, zachter / harde bespanning of een andere snaar.

Soort snaar

Je kan kiezen uit de volgende beschikbare snaren.

Ashaway Ultranick 18 (1.15 mm blauw)
€10 / racket

Ashaway Supernick XL Micro (1.15 mm, geel)
€10 / racket

Technifibre 305 (1.10 mm, groen)
€10 / racket

Technifibre Synthetic Gut (1.25 mm, zwart)
€5 per racket

Nieuw gripje om je racket
(je bent het waard)
€2,50

Weet je niet welke snaar je hebt? Dan lever je je racket in en zetten we er een soortgelijke snaar voor terug.

Neem je zelf een snaar mee? Dat kan ook dan betaal je alleen de kosten voor bespannen.

Wat moet ik kiezen

Beginner

Als beginnende speler kan je zonder problemen kiezen voor een standaard synthetische snaar zoals de Technifibre Synthetisch Gut. Dat is een comfortabele snaar die voldoende controle en kracht geeft.

Deze snaar wordt standaard op 11 kg bespannen, wat een goede balans oplevert tussen kracht en controle. Wil je meer controle, laat het racket dan bespannen op 11,5kg of 12 kg. Dat gaat iets ten koste van de levensduur van de snaar en (als je heel hard slaat) heel soms ook van het racket.

Regular

Ben je een van de vaste gasten, 2 of 3 maal per week op de baan te vinden, kies dan voor een iets duurzamere snaar uit de Ashaway of Technifibre serie. Dit zijn beide goede / top kwaliteit snaren.

Kies de hardheid van de bespanning ergens tussen de 10,5Kg en 12,5 Kg. Let op blessures, bij een (te) harde bespanning kan je, afhankelijk van je techniek, pijn van de trilling en de belasting van de slag krijgen. Dus probeer gerust eens een half kilootje minder, of meer.

Competitiespeler

Dan weet je meestal zelf wel wat je wil. Toch advies nodig? Vraag het eens aan de trainer, die kent jouw techniek en spel. Of leen eens het racket van een andere speler om te ervaren hoe een ander racket speelt, met een andere bespanning.

Informatie

Contact

Neem voor vragen over het bespannen van je racket contact op met je trainer of stuur ons een mailtje op info@dekkerwarmondsquash.nl

Betalen

Betalen doe je achteraf, als je racket is bespannen. Je krijgt een tikkie, of maakt het over. Wat maar werkt voor jou.

Links

Informatie over verschillende soorten snaren:
The racket surgery .